Theorie-examen, onderschat het niet!

Theorielessen volgen

Helaas wordt het theorie-examen vaak onderschat. Er wordt meestal te weinig voor geleerd of men leert niet goed. Het theorie-examen bij het CBR is moeilijker dan als men thuis oefent.
Bij het CBR zakt landelijk gezien gemiddeld 59% van de kandidaten voor het autotheorie-examen, onderschat het niveau van het examen dus niet. egelmatig past het CBR wijzigingen toe, waardoor het theorie-examen in de loop der tijd sterk is veranderd, zo zijn er tegenwoordig ook sleepvragen, invulvragen en hotspotvragen. Het autotheorie-examen bestaat tegenwoordig ook uit 3 onderdelen, nl. gevaarherkenning, kennis en inzicht, die apart beoordeeld worden.

Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op of kijk op de site van het CBR voor voorbeelden etc.

Een complete theoriecursus bestaat uit 4 lesavonden

Bij ons kun je ook theorielessen volgen. Deze lessen worden klassikaal gegeven, maar zijn uiteraard niet verplicht om te volgen. De cursisten die de theoriecursus hebben gevolgd waren het er over eens dat onze theoriecursus heeft bijgedragen aan het snel slagen voor dit examen.

De lestijden voor de auto zijn alle avonden van 19.00 – 22.00 uur en voor de bromfiets zijn de eerste 2 avonden van 19.00 – 21.30 uur en de 3e en 4e avond van 18.00 – 21.30 uur.
De lestijden voor de motor zijn alle avonden van 19.00 – 21.30 uur.

De theorie-examenaanvraag wordt door ons verzorgd zodat je dit kort na de theoriecursus kunt afleggen. Er zijn diverse plaatsen waar je op examen kunt gaan. Ook kan je zelf de dag en het tijdstip kiezen. Het theorie-examen wordt door het CBR afgenomen op een individueel touchscreen.

Aangepaste Theorie-examens

Er zijn ook aangepaste theorie-examens, zoals een individueel en een verlengd theorie-examen.
Bij een individueel theorie-examen zijn er geen andere mensen aanwezig, dit geeft veel rust tijdens het examen en ook is er minder tijdsdruk met het examen.
Bij een verlengd theorie-examen heb je 15 minuten meer tijd voor het afleggen van het examen.

Copyright © 2023 Rijschool Peek