Aanhangwagenrijles

Wij lessen in een Opel Astra, deze auto is niet te groot dus prima geschikt voor de BE-opleiding. Er is veel zicht rondom en de Astra is uitgevoerd met een camera voor het achteruit rijden.
Hierdoor is het gemakkelijk om aan- en af te koppelen, een belangrijk onderdeel van het examen. Tijdens de lessen wordt o.a. geoefend met rijden recht achteruit, bocht achteruit, achteruit rijden naar laadperron, hellingproef, halve draai, aan- en afkoppelen.

Wanneer heb ik een rijbewijs BE nodig?

Er is veel misverstand over het feit wanneer je nu wel of niet moet beschikken over het rijbewijs E achter B (oftewel BE).
Vanaf januari 2013 zijn deze regels gewijzigd. Heb je het rijbewijs E achter B behaald voor 18 januari 2013 dan verandert er niets voor jou.

Rijbewijs B: Je mag een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo ledig gewicht inclusief laadvermogen

Rijbewijs B: De maximum massa van auto en aanhanger is niet meer dan 3.500 kilo.
De aanhanger mag in dit geval dus zwaarder wegen dan 750 kilo.

Rijbewijs BE: Wanneer het gewicht van de totale massa dus (auto+aanhanger) zwaarder is dan 3.500 kilo.

Dit is echter afhankelijk van technische aspecten. Bel ons voor meer informatie of raadpleeg de folder:
Nieuwe regels voor het rijbewijs BE (zie hiernaast).
In bepaalde gevallen heeft u voor een aanhanger die zwaarder is dan 3.500 kg een rijbewijs C1E nodig.

Als u beschikt over het rijbewijs CE (aanhangwagen vrachtauto) heeft u automatisch E bij B.

Download hier de folder E achter B

Kwaliteit en klantvriendelijkheid

Kwaliteit en klantvriendelijkheid zijn belangrijke sleutelwoorden voor onze rijschool. De klant is nog echt koning en wij werken volgens een persoonlijke aanpak.
Dat resulteert in tevreden leerlingen en een hoog slagingspercentage.
Bij ons betaal je geen inschrijfgeld of meerprijs voor lessen op zaterdag of ’s avonds, of andere toeslagen die veel andere rijscholen wel in rekening brengen.

We hebben een compleet pakket.

We hebben een compleet pakket voor je samengesteld.
Hierin zit 5 uur les en het praktijk-examen. Meestal doen we een intake van 2½ uur les op de eerste dag en op de dag van het examen doen we dan de resterende 2½ uren of minder als blijkt dat het al heel goed gaat bij de intake.
Kijk maar eens bij ons aanhangwagenpakket en in de prijslijst en maak snel een afspraak met ons.

En dan komt de dag dat je examen gaat doen.

Direct voor het examen wordt er gelest en tijdens het lessen wordt er gereden naar het CBR in Roosendaal. Het examen duurt 55 minuten. Als de examenaanvraag is gedaan, wordt de uitnodiging doorgemaild.
De opleiding is ook geschikt voor mensen die al een rijbewijs BE hebben, maar moeite hebben met het rijden met een grote caravan of het lastig vinden om met een aanhangwagen achteruit te rijden. Uiteraard kan je tijdens deze losse lessen aangeven waar je moeite mee hebt zodat dit goed geoefend kan worden.

Goed voorbereid op examen.

Wil je alles wat wordt behandeld tijdens de praktijklessen nog eens op je gemak nalezen? We hebben hiervoor een praktijkboekje wat helemaal gericht is op het aanhangwagen rijexamen.
De kosten van dit boekje zijn € 12,50 en kan je gelijk meebestellen of tijdens de les alsnog kopen. Altijd makkelijk zo’n naslagboekje.
Wil jij ook snel bij ons slagen? Vul nu het inschrijfformulier in!

Praktijkboekje AHW

Wil jij ook je aanhangwagen rijbewijs halen? Vul het inschrijfformulier in.

Copyright © 2023 Rijschool Peek