Auto-rijexamen aanvraagformulier

Beste cursist,

Van jouw instructeur heb je te horen gekregen dat je over enkele weken toe bent aan het rijexamen.

Wij gaan de aanvraag direct voor jou in behandeling nemen, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden zoals:

  • Je moet Rijschool Peek gemachtigd hebben en een gezondheidsverklaring hebben ingevuld anders kunnen wij geen examen voor jou indelen. Dit doe je op de site www.mijn.cbr.nl, ons rijschoolnummer is 4354Z2. Als je al eerder hebt gemachtigd dan hoef je dat niet meer te doen, tenzij je bericht hebt ontvangen dat jouw machtiging is verlopen.
    Bekijk hier de informatie van het CBR over het machtigen en bekijk hier de informatie van het CBR over de gezondheidsverklaring.
  • Het theorie-examen is behaald en op de dag van het rijexamen nog geldig.
  • Het rijexamen is reeds betaald aan de rijschool of is een onderdeel van jouw rijlespakket.

  • Voor het rijexamen krijg je in principe vrij van school of studie mits je op dat moment geen toetsen of schoolexamens hebt. Vraag naar de voorwaarden op jouw school!

  • Het rijexamen bij het CBR in Roosendaal is doordeweeks en overdag, alleen bij grote uitzondering worden er ook op zaterdag toetsen en examens afgenomen.

  • Dit aanvraagformulier wordt ook naar de instructeur doorgestuurd, waarbij hij ook zijn advies voor jouw rijexamen door zal geven aan de rijschool.

  • Je kan ook een faalangst-rijexamen doen! Dit rijexamen duurt 80 minuten i.p.v. 55 minuten bij een gewoon rijexamen. Het rijexamen is hierdoor wel € 55,- duurder dan een gewoon rijexamen.Twijfel je hierover? Bekijk dan hier het filmpje van het CBR over het faalangst rijexamen.

  • Als je 4 keer rijexamen hebt gedaan bij het CBR dan is het volgende examen altijd bij Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheidsbewijzen (BNOR). Deze examens zijn ook iets duurder en langer dan een regulier rijexamen.

Let op: Door de capaciteit die het CBR aanbiedt kunnen we niet garanderen dat we altijd jouw voorkeuren kunnen uitvoeren!

Nieuwe herexamenregels bij het CBR!

Eerste keer gezakt:
Ben je voor de eerste keer gezakt voor je examen voor de auto? Dan mag je op zijn vroegst na 4 weken herexamen doen. Zo kan je werken aan je verbeterpunten.

Tweede keer of vaker gezakt:
Ben je voor de tweede keer of vaker gezakt voor je examen voor de auto? Dan heb je langer de tijd nodig om te werken aan je verbeterpunten. Daarom mag je op zijn vroegst na 10 weken weer afrijden.

Rijexamen aanvraagformulier

* = verplicht veld

Copyright © 2023 Rijschool Peek